Οι Μακαρισμοί του Κυρίου: #6: Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά




''Mακάριοι οι καθαροί στην 💗· 
επειδή, αυτοί θα δουν τον Θεό.''


Κανένας δεν είναι τέλειος, αλλά αυτοί που έχουν καθαρές 💗 επιδιώκουν να έχουν και καθαρές σκέψεις, επιθυμίες και κίνητρα. Είναι ευαίσθητοι στον έλεγχο του Αγίου Πνεύματος και θέλουν να είναι ευάρεστοι στον Κύριο (Προς Εφεσίους 5:9-10).

Αφοσιώνονται στις βιβλικές αλήθειες κι όχι σε διαστρεβλωμένες διδασκαλίες ή κοσμικές φιλοσοφίες. (Α' Προς Τιμόθεον 1:3-5).

Κάθε Χριστιανός έχει εντολή να είναι καθαρός στην 💗 (Προς Θεσσαλονικείς Α' 4:7, Α' Ιωάννου 3:2-3).

Αυτοί που έχουν καθαρές 💗 ''βλεπουν τον Θεό'' γιατί έχουν μια πιο έγκυρη εικόνα για τον χαρακτήρα του Θεού (Προς Εβραίους 12:14), που τους δίνει τη δυνατότητα να ''βλέπουν'' πέρα από το πρόσκαιρο και να αντιλαμβάνονται την αιώνια αξία των πραγμάτων στη ζωή (Προς Κορινθίους Β' 4:18).

Οι καθαρές 💗 έχουν προσμονή για την ώρα που θα δουν τον Ιησού πρόσωπο προς πρόσωπο και κατανοούν απόλυτα την αγιότητά Του και την αγάπη Του γι'αυτούς (Προς Κορινθίους Α' 13:12, Αποκάλυψη Ιωάννου 22:3-5).

Μακάριοι οι καθαροί στην 💗.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και διάβασε Προς Φιλιππησίους 3:7-21 όπου θα δεις τις βαθιές επιθυμίες του ανθρώπου που έχει καθαρή 💗. Ας συλλογιστούμε αυτά τα εδάφια αυτό το Σαββατοκύριακο και ας ζητήσουμε από τον Θεό να μας δώσει πιο καθαρές καρδιές.





No comments:

Post a Comment