Τρεις (3) Λόγοι γιατί μόνο ένας Θεός μπορεί να είναι ο Αληθινός Θεός





Οι άνθρωποι συχνά θίγονται όταν οι Χριστιανοί λένε πως μόνο ο Ιησούς σώζει. Ξεχνάνε ότι:

  1. Κάθε μεγάλη θρησκεία ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος δρόμος. - Ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ, ο Ινδουισμός κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι μόνο μία μπορεί να είναι σωστή.
  2. Η Απόλυτη Αλήθεια είναι απόλυτη. Μπορούμε να πιστεύουμε ότι 2 + 2 = 5, αλλά πάντα θα ισούται με 4. Όταν η αλήθεια μιας θρησκείας έρχεται σε αντίθεση με την αλήθεια μιας άλλης θρησκείας, μία από αυτές είναι λάθος. Για παράδειγμα: ''Ο Ιησούς είναι ο μόνος δρόμος'' και ''ο Ιησούς είναι ένας από τους δρόμους'' είναι δύο συγκρουόμενες πεποιθήσεις.
  3. Η Πίστη στα πάντα σημαίνει πίστη σε τίποτα. Αντίθετες πεποιθήσεις ακυρώνουν η μία την άλλη.
    Ανάμεσα στους Χριστιανούς, υπάρχει μια παρόμοια προσέγγιση που δεν στέκει: ''Εξαρτάται από την ερμηνεία που θα δώσεις.''
    Παρόλο που αυτό μπορεί να έχει βάση σε κάποιες περιοχές που δεν ορίζονται ξεκάθαρα στη Βίβλο, * οι βασικές αρχές της πίστης μας δεν είναι ανοιχτές σε ερμηνείες.
      1. Οι απόλυτες αλήθειες της Βίβλου είναι απόλυτες.
      2. Μπορεί κάποιες Βιβλικές αρχές να εφαρμόζονται διαφορετικά, αλλά δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε.
      3. Όταν η Βίβλος ξεκάθαρα καταθέτει μια αλήθεια, είναι απόλυτη, δεν αλλάζει, δεν είναι ανοιχτή για διαπραγμάτευση ούτε για ερμηνεία.
        Ο Λόγος του Θεού δεν είναι σαν τα λόγια των ανθρώπων. Είναι ζωντανός (Εβραίους 4:12)!
  • *Για παράδειγμα: Μπορούμε να διαφωνούμε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία σχετικά με τα πνευματικά χαρίσματα, τις ονομασίες, την ελεύθερη βούληση, την κυριαρχία ή ακόμα και για το αν ο Αδάμ είχε αφαλό. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Αυτά τα θέματα δεν μας εμποδίζουν να ζήσουμε για τον Χριστό και να Τον μοιραστούμε με άλλους. Αλλά δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τα βασικά δόγματα της πίστης μας, που βρίσκονται μέσα στη Βίβλο, σημεία όπως η παρθενογέννηση, η θεία ενανθρώπηση του Χριστού, η Τριαδικότητα, ο θάνατος του Ιησού στον Σταυρό με σκοπό την εξιλέωσή μας, η αναγκαιότητα να δεχτούμε τον Χριστό για να σωθούμε και φυσικά άλλες αλήθειες που είναι ξεκάθαρες στη Βίβλο.


No comments:

Post a Comment