Οι Μακαρισμοί του Κυρίου: #7: Μακάριοι οι ειρηνοποιοί

Ειρηνοποιοί είναι σπάνιο είδος

Mακάριοι οι ειρηνοποιοί· 
επειδή, αυτοί θα ονομαστούν γιοι τού Θεού.

''Ειρηνο-σπάστες'' υπάρχουν πολλοί. Είναι αυτοί που:

1. Αρνούνται να συζητήσουν προβλήματα.
2. Αρνούνται να συγχωρήσουν.
3. Αρνούνται να ομολογήσουν ειλικρινά ότι φταίνε.
4.Διαρκώς κρίνουν τους άλλους χωρίς να κρίνουν τους εαυτούς τους.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ειρήνη με τους ειρηνο-σπάστες, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να μην μιμηθούμε την συμπεριφορά τους.

Οι Ειρηνοποιοί είναι σπάνιο είδος:

1. Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουν ειρήνη. Ακούνε, προσπαθούν να καταλάβουν την άλλη πλευρά και βλέπουν το καλό στους άλλους.

2. Δεν φεύγουν στη μέση μιας σύγκρουσης που ακόμα δεν έχει λυθεί όταν οι άλλοι έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν τη συζήτηση. Ξέρουν ότι δεν θα ευαρεστήσουν τον Θεό αν δεν επιδιώξουν ειρήνη με τους άλλους.

3. Νοιάζονται για τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των συνανθρώπων τους. Δεν είναι αυτοί που 'βάζουν όλους τους κανόνες' σε μια σχέση. Ακούνε τους άλλους και κάνουν ειλικρινείς προσπάθειες να βελτιώσουν την σχέση.

Ο Θεός δεν περιμένει από μας να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι με όλους, αλλά περιμένει από μας να συγχωρούμε τους ανθρώπους και να δείχνουμε καλοσύνη και ενδιαφέρον.

Μακάριοι οι ειρηνοποιοί!

-------------------------

Μερικά ακόμα εδάφια που μπορούμε να μελετήσουμε σήμερα:

Προς Ρωμαίους 12:18: ''Aν είναι δυνατόν, όσον αφορά το δικό σας μέρος, να ειρηνεύετε με όλους τούς ανθρώπους.''

Κατά Ματθαίον 5:23-24: ''Aν, λοιπόν, προσφέρεις το δώρο σου στο θυσιαστήριο, και εκεί θυμηθείς, ότι ο αδελφός σου έχει κάτι εναντίον σου, άφησε εκεί το δώρο σου, μπροστά στο θυσιαστήριο, και πήγαινε, πρώτα, συμφιλιώσου με τον αδελφό σου, και τότε, όταν θα έρθεις, πρόσφερε το δώρο σου.''

Προς Φιλιππησίους 2:3-4: ''μη κάνοντας τίποτε από αντιζηλία ή κενοδοξία, αλλά με ταπεινοφροσύνη, θεωρώντας ο ένας τον άλλον ότι υπερέχει από τον εαυτό του. Kάθε ένας να μη αποβλέπετε στα δικά του, αλλά κάθε ένας ας αποβλέπει και σ’ εκείνα που είναι των άλλων.''











No comments:

Post a Comment