Η μεγαλύτερη ανθρώπινη ανάγκη

Η σύγχρονη κουλτούρα λέει: ''Η μεγαλύτερή μας ανάγκη είναι να γνωρίζουμε ότι αξίζουμε.''

Ο Θεός λέει: Χωρίς τον Θεό είμαστε ανάξιοι αμαρτωλοί (Προς Ρωμαίους 3:10-12,23). Η μεγαλύτερη ανάγκη μας είναι να γνωρίσουμε ότι ο Θεός είναι Άξιος (Ψαλμοί 111:10).

Η σύγχρονη κουλτούρα λέει: ''Ο καθένας μας κατά τη κρίση του μπορεί να αποφασίσει τι είναι σωστό ή λάθος.''

Ο Θεός λέει: Η διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους είναι γνωστή (Προς Γαλάτας 5:19-20). Υπάρχει  στην καρδιά κάθε ανθρώπου (Προς Ρωμαίους 2:12-16), και όποιος λέει το αντίθετο αυταπατάται (Α'Ιωάννου 1:7-9).

Η σύγχρονη κουλτούρα λέει: ''Αν είσαι καλός άνθρωπος, θα πας στον παράδεισο.''

Ο Θεός λέει: Η αμαρτία οδηγεί στον αιώνιο θάνατο (Προς Ρωμαίους 6:23), κανένα πλήθος καλών έργων δεν μας σώζει (Προς Εφεσίους 2: 8-9), και ο Ιησούς είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία (Κατά Ιωάννη 14:6).

Η σύγχρονη κουλτούρα λέει: ''Δεν έχεις δικαίωμα να με κρίνεις. Η ίδια η Βίβλος λέει να μην με κρίνεις.''

Ο Θεός λέει:
  1. Κρίνε διδασκαλίες: ''Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες...Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς...Επομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε'' (Κατά Ματθαίον 7:15-20).
  2. Κρίνε την αμαρτία και τους αμαρτωλούς: ''...και αν ένας άνθρωπος πέσει, απερίσκεπτα, σε κάποιο παράπτωμα, εσείς οι πνευματικοί να διορθώνετε αυτού τού είδους τον άνθρωπο...'' (Προς Γαλάτας 6:1).
  3. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα, κρίνε τον εαυτό σου: ''Nα εξετάζετε τον εαυτό σας, αν είστε στην πίστη· να δοκιμάζετε τον εαυτό σας·'' (Προς Κορινθίους Β' 5).
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτές τις αλήθειες, να τις μεταφέρουμε καθαρά στους άλλους και να ζούμε σύμφωνα με αυτές.


No comments:

Post a Comment