Χωρίς Φόβο




Αν σκεφτούμε όλους τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν  γύρω μας, θα αναρωτηθούμε πώς τα καταφέραμε και επιβιώσαμε όταν ήμασταν παιδιά. Κι όμως, οι περισσότεροι καταφέραμε και επιζήσαμε και μετά την παιδική μας ηλικία και οι περισσότερες από τις ανησυχίες μας ήταν αβάσιμες.

 Δεν υπάρχουμε για να ζούμε με φόβο, ακόμα κι αν ο κόσμος βασανίζεται αυτή τη στιγμή λόγω του κοροναϊού. Αυτοί που ακολουθούν τον Ιησού Χριστό έχουν την παρηγοριά του Πρίγκηπα της Ειρήνης (Ησαϊας 9:6).
Και έχουμε εδάφια της Βίβλου που μας δίνουν ειρήνη και ανακούφιση:

''O λόγος τού Xριστού ας κατοικεί μέσα σας πλούσια, με κάθε σοφία· διδάσκοντας και νουθετώντας ο ένας τον άλλον, με ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές, ψάλλοντας με χάρη από την καρδιά σας στον Kύριο.'' Προς Κολοσσαείς 3:16

Έτσι, αν έχεις κάποιο φόβο μέσα σου, πραγματικό ή φανταστικό, διάβασε αυτά τα εδάφια, πες τα δυνατά, μάθε τα απέξω, γράψ'τα σε ένα σημειωματάριο. Προσευχήσου με αυτά. Μοιράσου τα σε ομάδες συμμελέτης και συμπροσευχής. Να τα σκέφτεσαι όποτε αισθάνεσαι φόβο και  να μην φοβάσαι!

💙🤍💛

Ψαλμός 23:4Kαι μέσα σε κoιλάδα σκιάς θανάτoυ αν περπατήσω, δεν θα φoβηθώ κακό·επειδή, εσύ είσαι μαζί μoυ· η ράβδος σoυ και η βακτηρία σoυ, αυτές με παρηγoρoύν.

Ψαλμός 27:1O Kύριος είναι φως μoυ και σωτηρία μoυ· πoιoν θα φoβηθώ; O Kύριoς είναι δύναμη της ζωής μoυ· από πoιoν θα δειλιάσω;

Ψαλμός 29:11O Kύριoς θα δώσει δύναμη στoν λαό τoυ· o Kύριoς θα ευλoγήσει τoν λαό τoυ με ειρήνη.

Ψαλμός 55:22Pίξε επάνω στoν Kύριo τo φoρτίo σoυ, και αυτός θα σε ανακoυφίσει· δεν θα συγχωρήσει πoτέ να σαλευτεί o δίκαιoς.

Ψαλμός 37:23-24Όταν τα βήματα τoυ ανθρώπoυ κατευθύνoνται από τoν Kύριo, ο δρόμoς τoυ είναι σ’ αυτόν αρεστός.
Aν πέσει, δεν θα συντριφτεί· επειδή, o Kύριoς υπoστηρίζει τo χέρι τoυ.

Β' Προς Τιμόθεον 1:7Eπειδή, ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού.

Κατά Ιωάννην 14:1Aς μη ταράζεται η καρδιά σας· πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε.

Κατά Ιωάννην 14:27Eιρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Aς μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει. 

Κατά Ιωάννην 16:33: Αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Mέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά, να έχετε θάρρος· εγώ νίκησα τον κόσμο.

Προς Φιλιππησίους 4:6Nα μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης.

Προς Κολοσσαείς 3:15Kαι η ειρήνη τού Θεού ας βασιλεύει στις καρδιές σας, στην οποία και προσκληθήκατε σε ένα σώμα· και να γίνεστε ευγνώμονες. 

Ησαϊας 26:3Θα φυλάξεις σε τέλεια ειρήνη τo πνεύμα πoυ επιστηρίζεται επάνω σε σένα, επειδή, σε σένα έχει τo θάρρoς τoυ.

Α' Πέτρου 5:7: Και όλη τη μέριμνά σας ρίξτε την επάνω σ’ αυτόν, επειδή αυτός φροντίζει για σας.

No comments:

Post a Comment